این حالت می تواند منجر به ایجاد تعدادی از مشکلات سلامتی شود.
متأسفانه تشخیص این بیماری کار دشواری است. اما نشانههای خاصی وجود دارد که در صورت مشاهده آنها، بایستی مساله را با پزشک در میان بگذارید.
همچنین ممکن است کودکان مبتلا به سلیاک جثهای کوچکتر از حد طبیعی و بلوغ با تاخیر نیز داشته باشند. دیگر علائم رایج سلیاک در کودکان عبارتند از:
لیستی از مراقبتهای مهم و حیاتی
بدین معنی که وزن کودک افزایش نمییابد و به سرعت همسالانشان رشد نمیکند. کودکانی که با نارسایی در رشد مواجهند، وزنشان ۲۰ درصد کمتر از وزن ایده آل برای قدشان است و دور سرشان نیز کوچکتر است.
حفظ رژیم غذایی بدون گلوتن آسان نیست. خوشبختانه، امروزه بسیاری از شرکتها محصولات بدون گلوتن تولید میکنند. محصولات بدون گلوتن را میتوان از خوار و بار فروشیها و فروشگاههای مخصوص تهیه کرد. روی برچسب این محصولات عبارت بدون گلوتن نوشته شده است. اگر کودکتان به سلیاک مبتلا است، باید غذاهای سالم را بشناسید. در زیر لیست غذاهای مفید و مضر برای سلیاک آمده است تا کودک بتواند با کمک این لیست تصمیم بگیرد چه چیزی بخورد و چه چیزی نخورد.
بیشتر مواقع طبیعی است که مدفوعتان تغییر رنگ دهد. گاهی تغییر رنگ مشاهده شده در مدفوع، نشان از مصرف ماده غذایی خاص و یا تغییر رژیم غذایی دارد.
پانکراتیت مزمن، سرطان لوزالمعده، انسداد در مجرای پانکراس یا فیبروز کیستیک نیز می توانند موجب روشن شدن رنگ مدفوع و زرد شدن مدفوع شوند. این بیماری ها موجب می شود از انتشار میزان مناسب آنزیمی که توسط لوزالمعده برای هضم تولید می شود، جلوگیری شود.
اگر تصور میکنید نوزاد یا کودک نوپای شما مبتلا به بیماری سلیاک است، مساله را با پزشک متخصص کودکان در میان بگذارید. پزشک با بررسی نمودارهای رشدی کودک، احتمال ابتلای او به سلیاک را میسنجد.
● تشخیص بیماری سلیاک ممکن است دشوار باشد زیرا علائم مشترکی با سایر شرایط دارد، از جمله:
نشان می دهد: این استاندارد طلایی مدفوع است، به خصوص اگر تا حدودی نرم و راحت باشد.
مدفوع زرد نشانه چه بیماری است؟ در این مقالهبیماری های مربوط به رنگ زرد مدفوع را بشناسید.
در صورت تغذیه با شیر خشک: اگر نوزاد مبتلا به سلیاک، از شیر خشک تغذیه میکند، شیر خشکی برای او تهیه کنید که فاقد خطرات بیماری سلیاک چیست گلوتن باشد.
بیماری سلیاک در حقیقت نوعی حساسیت به پروتئین موجود در گندم و جو، برخی از حبوبات مثل عدس، لوبیا، ذرت، سویا و… میباشد.